Ugnsbakad fiskbiff med rostad sötpotatis

Ugnsbakad fiskbiff med rostad sötpotatis, grönärtshummus, råriven rödbeta, citron och turkisk yoghurt

Grönärtshummus

300 g gröna ärtor

½ citron, pressad saft

2 msk rapsolja

  1. mynta som smaksättning

4 st fiskbiffar

2 st stora sötpotatisar i klyftor

2 msk olivolja

2 st normalstora grovrivna rödbetor

200 g frysta ärtor

  1. några kvistar mynta

1 citroner i klyftor

2 dl turkisk yogurt

en nypa salt

en nypa peppar

  1. vattenkrasse som topping
    Tillagning

 

Tina ärtorna och mixa med olja, citronsaft, mynta, salt och peppar.
Sätt ugnen på 200°C. Lägg sötpotatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och salt och grädda i ca 30-35 min.
För bäst resultat stek fiskbiffen först i en stekpanna, ett par minuter på var sida på medeltemperatur. Grädda sedan i ugnen på 200 °C till en innertemperatur på cirka 70°C. Fiskbiffen kan läggas direkt på galler alternativt på ett gastrobleck med fett eller bakplåtspapper men då blir ytan något mjukare (7 minuter för tinade, 17 minuter för frysta).

Servera allt tillsammans med färsk citron och grönärtshummus