Ugnsbakad fiskbiff med krämiga currymakaroner

Ugnsbakad fiskbiff med krämiga currymakaroner

4 portioner


Currymakaroner

350 g makaroner

1 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1 msk curry

saft från en kvarts citron

1 msk mango chutney

Smaka av med salt

4 st fiskbiffar

0,5 broccolihuvud

1 stor morot

4 st citronklyftor

 


Tillagning

 

Koka makaronerna enligt instruktioner och spola dem kalla under vatten i ett durkslag. Blanda ihop övriga ingredienser till currysåsen och blanda stegvis i såsen med makaronerna till önskad konsistens. 

För bäst resultat stek fiskbiffen först i en stekpanna, ett par minuter på var sida på medeltemperatur. Grädda sedan i ugnen på 200 °C till en innertemperatur på 70°C.
Skala och skär morötterna i bitar, skala stjälken på broccolin och dela den i mindre bitar och buketter. Koka grönsakerna al dente. Servera med sallad och citron.