Tacos med krispiga grönsaker

Taco med krispiga grönsaker och svart bönkräm

4 portioner


Svart bönkräm

100 g svarta bönor

1 tsk limesaft

1 msk vatten

1 krm spiskummin

salt och peppar

4 st fiskbiffar

1 dl grovrivna morötter

1 dl grovriven vitkål

1 dl majs

0,5 dl gurktärningar

0,5 dl crème fraiche

1 dl tacosalsa

4 st majstortilla

4 st limeklyftor (kan uteslutas)

grovhackad koriander(kan uteslutas)

 
Tillagning

 

Mixa bönorna till en slät kräm med vatten och lime, smaksätt med spiskummin, salt och peppar.

För bäst resultat stek fiskbiffen först i en stekpanna, ett par minuter på var sida på medeltemperatur. Grädda sedan i ugnen på 200°C till en innertemperatur på cirka 70°C. Fiskbiffen kan läggas direkt på galler alternativt på ett gastrobleck med fett eller bakplåtspapper men då blir ytan något mjukare (7 minuter för tinade, 17 minuter för frysta).

Dela fiskbiffarna på hälften och servera på tortillabrödet med grönsaker och såser.